Fortinet introduceert FortiGuard Industrial Security Service

Fortinet, leverancier van krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de FortiGuard Industrial Security Service. Deze nieuwe dienst breidt het overzicht, de grip en de bescherming van de Fortinet Security Fabric uit naar het Industrial Internet of Things (IIoT). FortiGuard Industrial Security Service (ISS) bouwt verder op de bekroonde diensten van FortiGuard Labs voor de uitwisseling van bedreigingsinformatie.

De nieuwe dienst biedt applicatiebeheer en specifieke beveiligings-signatures voor vitale infrastructuren en industriële organisaties zoals nutsbedrijven, olie- en aardgasbedrijven, transportbedrijven en productiebedrijven.

FortiGuard ISS beschermt de vaakst gebruikte Industrial Control System (ICS)- en Supervisory Control And Data Acquisition (SCADA)-apparaten en -applicaties. De nieuwe dienst combineert bescherming tegen kwetsbaarheiden met diepgaand inzicht in, en fijnmazig beheer van ICS- en SCADA-systemen en wordt ondersteund door real-time updates met bedreigingsinformatie. Organisaties kunnen op deze manier het aanvalsoppervlak van hun bedrijfskritische IoT-infrastructuren minimaliseren. FortiGuard ISS vormt een aanvulling op de industriële beveiligingsappliances van Fortinet, die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in veeleisende omgevingen.

De vraag van bedrijven en consumenten heeft bijgedragen aan een explosieve groei van het aantal IoT-apparaten dat met wereldwijde netwerken is verbonden. Volgens schattingen van McKinsey zal er in 2020 wereldwijd sprake zijn van 20 tot 30 miljard verbonden IoT-apparaten. In 2015 lag dit aantal nog op 10 tot 15 miljard apparaten. Met deze toename van het aantal apparaten nemen echter ook de beveiligingsrisico’s toe. Zakelijke en industriële netwerken en de IoT-apparaten die daarmee zijn verbonden werkten vroeger in isolatie. Maar nu zaken zoals smart cities en verbonden huishoudens de mainstream hebben bereikt, beginnen deze apparaten zich te vermengen met lokale, nationale en wereldwijde infrastructuren. Dit noopt organisaties ertoe om opnieuw na te denken over de beveiliging van de steeds sterker geconvergeerde IT-, OT- en IoT-netwerken en alle apparaten die daarvan gebruikmaken. Het integreren van uiteenlopende beveiligingsoplossingen tot een integrale Security Fabric stelt organisaties in staat om in real time bedreigingsgegevens te verzamelen en deze met elkaar in verband te brengen, afwijkende patronen te signaleren en automatisch tegenmaatregelen in gang te zetten op elk niveau binnen het complexe aanvalsoppervlak van het IoT.

Fortinet beschikt over een brede reeks van geïntegreerde oplossingen die dekking bieden voor alle aspecten van het IoT-aanvalsoppervlak. Bedrijven kunnen op basis van de drie strategische netwerkprincipes ‘leren’, ‘segmenteren’ en ‘beschermen’ hun infrastructuur veilig houden voor IoT-bedreigingen. Het brede aanbod van oplossingen van IoT-beveiliging van Fortinet omvat FortiOS, FortiGate, FortiSIEM, Secure Access, FortiGuard Threat Intelligence en Advanced Threat Protection. Het robuuste Fabric Ready Partner-ecosysteem van Fortinet biedt geavanceerde integratiemogelijkheden en integrale bescherming dankzij interoperabiliteit met de oplossingen van andere leveranciers voor IoT- en endpointbeveiliging, zoals ForeScout, Nozomi Networks en SentinelOne.

Meer informatie: www.fortinet.com