Detron en Advantech samen in IIOT

ICT-dienstverlener Detron en de wereldwijd actieve leverancier van industriële computersystemen Advantech zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van IIOT, oftewel Industrial Internet of Things.

Advantech is een internationaal toonaangevende speler op het gebied van industriële computersystemen en –oplossingen. Tot haar klantenkring behoren grote industriële machinefabrikanten. Detron is binnen de industriesector actief op het gebied van het optimaliseren van de levensduur van industriële computersystemen (lifecycle services) en levert daarnaast ict-diensten waaronder managed services voor kantooromgevingen.

Met de samenwerking tussen Detron en Advantech, die zich met name richt op industriële machinefabrikanten in West-Europa, brengen beide partijen kennis en ervaring op de drie genoemde gebieden bij elkaar om zo te komen tot totaaloplossingen voor de industrie op het gebied van IIOT.

Met de opkomst van big data en cloud-omgevingen in de industriesector, is het belang en de noodzaak voor control en security groot. Met secure IIOT breng je industriële apparaten op een veilige manier met elkaar in verbinding en beveilig je deze tegen hedendaagse dreigingen. Waar apparaten met een gangbaar operating systeem zoals Windows of Linux ook vanuit het operating systeem zelf beschermd worden, vergt IIOT vaak een andere aanpak als het om kwetsbare systemen zoals PLC’s gaat. Bovendien spelen redundancy, high availability en Virtual Realtime System integrity een belangrijke rol in deze industriële omgevingen.

SPS IP Drives Exhibition
Van 28 tot en met 30 november 2017 is Advantech vertegenwoordigd op de bekende SPS IPC Drives Exhibition te Nürnberg (Duitsland). Detron heeft een speciale plek op de Advantech stand gekregen. Centraal thema van de beurs is digitale transformatie in de industrie. De samenwerking tussen Detron en Advantech past hier uitstekend bij.

Meer informatie: www.detron.nl