Cisco en SAS introduceren nieuw platform voor analyse IoT-data

Of het nu gaat om het real-time benaderen van winkelend publiek, het helpen van hartpatiënten of het uitvoeren van preventief onderhoud aan bruggen en sluizen: het Internet of Things (IoT) raakt ons op vele vlakken en biedt talloze mogelijkheden.

Om organisaties hierbij te ondersteunen is het Cisco & SAS Edge-to-Enterprise IoT Analytics Platform ontwikkeld. Cisco en SAS hebben dit eerste ‘edge-to-enterprise’ platform voor analytics gecreëerd door Cisco Unified Computing te combineren met de analytics van SAS. Het platform is flexibel en schaalbaar en helpt organisaties bij het toepassen van analytics op verschillende lagen van het netwerk. Door streaming analytics direct in te zetten aan de rand van het netwerk kunnen organisaties zich richten op het ontdekken van interessante inzichten in plaats van tijd en energie te steken in het zelf creëren van een IoT-platform.

“De echte waarde van het Internt of Things igt in de data die het oplevert”, stelt Alan Webber, Research Director bij marktonderzoeksbureau IDC. “Maar data is op zichzelf niet waardevol totdat je er analytics en analyses op loslaat. Zo wordt data omgezet in informatie, kennis en actie. Dat is ook wat deze samenwerking tussen SAS en Cisco zo bijzonder maakt.

Meer informatie: www.cisco.com of www.sas.com