Cloudtoepassingenspecialist Infor neemt BI-expert Birst over

Infor, een specialist op het gebied van cloudgebaseerde bedrijfstoepassingen, neemt de Business Intelligence (BI)-specialist Birst over. Met de overname krijgt de zakelijke cloudspecialist de beschikking over een specifiek platform voor data-sourcing.

Het platform van Birst geeft onder meer inzicht in gestandaardiseerde gegeven om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken. Daarnaast verbindt afdelingen binnen organisaties via een netwerk van gevirtualiseerde BI-instances bovenop een gedeelde analytische structuur. De toepassing van Birst biedt verder ETL (extract, transform en load), operationele rapporten, dashboards, semantisch begrip, visualisatie, smart discovery en data blending, in een rijke, vereenvoudigde complete BI-suite binnen cloudomgevingen.

Verdere investering

Infor investeerde eerder al in een analytisch applicatieplatform voor budgettering-, planning- en consolidatieapplicaties, evenals een robuuste sales & operations planning suite. Het Birst-platform versterkt deze applicaties en is daarom een goede aanvulling om de bestaande activiteiten van de clouddienstenspecialist. “De oprichters van Birst hebben veel BI-ervaring. Het team is grotendeels hetzelfde dat Siebel Systems BI heeft gebouwd en nu de Oracle’s BI stack is. Ze bouwden een modern BI-platform gebaseerd op toekomstige behoeften, ervaring met een breed scala gebruikstoepassingen en een focus op de cloud,” aldus CEO Charles Phillips, CEO van Infor. “Nu is het moment gekomen om dit cloud-native BI-platform samen te voegen met het eerste branchespecifieke cloudbedrijf ter wereld. We gaan de volgende generatie analytische applicaties neerzetten.” Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Meer informatie: Infor