VMware vernieuwt cloud-portfolio

VMware komt met nieuwe verbeteringen aan zijn VMware Cloud die de bedrijfsvisie voor het leveren van de essentiële digitale fundering ter ondersteuning van de digitale transformatie van klanten en partners verder bevorderen.

Deze verbeteringen omvatten updates aan VMware Cloud Foundation, VMware vCloud Director en CloudHealth by VMware en verbeterde toegang tot op Cloud Foundation gebaseerde diensten via nieuwe VMware Cloud on AWS-regio’s in Canada, Parijs en Singapore en meer VMware Cloud Verified-partners wereldwijd.

Elke organisatie is bezig met een multi-cloud-reis. Volgens Gartner heeft 75 procent van de organisaties in 2020 een multi cloud- of hybride cloud-model ontwikkeld. Deze reis wordt ondersteund door twee primaire cloud-strategieën: hybrid cloud en native public cloud. Ondanks dat elke aanpak uniek is, zijn er ook overeenkomsten die soms naast elkaar bestaan bij een klant. Elk pad moet leiden naar nieuwe mogelijkheden waarmee een organisatie zich kan onderscheiden en goede resultaten kan neerzetten. VMware-onderzoek toont echter aan dat 83 procent van de organisaties die een cloud-strategie omarmen op zoek is naar consistente infrastructuur en operations in zowel het datacenter als in de cloud.

“VMware helpt klanten met het inzetten van de cloud door het bouwen, implementeren en leveren van hun belangrijke applicaties. Geen andere leverancier heeft zo’n breed en uitgebreid portfolio als VMware”, zegt Ajay Patel, senior vice president en general manager cloud provider software business unit van VMware. “VMware biedt klanten de mogelijkheid actief te zijn in deze multi-cloud-realiteit. We bieden hen een consistente infrastructuur en operations en helpen hen met het koppelen van applicaties aan de juiste beschikbare resource.”

Hybrid cloud met VMware Cloud Foundation
VMware Cloud Foundation is de vooraanstaande hybride cloud-oplossing die de definitie van hyperconverged infrastructure (HCI) uitbreidt door het combineren van de essentiële cloud-infrastructuurmogelijkheden van compute, storage, networking en geïntegreerd cloud-beheer. Cloud Foundation is de enige full stack-oplossing die consistente infrastructuur en operations biedt die klanten helpt bij het moderniseren van hun datacenters. Van het snel migreren van applicaties en gehele datacenters naar de cloud tot en met schaalbaarheid on demand voor disaster recovery, en van het opvangen van seizoenspieken tot en met de inzet van next-generation applicaties in moderne datacenteromgevingen.

Vandaag kondigde VMware VMware Cloud Foundation 3.7 aan dat naar verwachting in Q1FY20 beschikbaar komt op Dell EMC VxRail. Hiermee beschikken klanten over de eerste gezamenlijk ontworpen hybrid cloud-infrastructuur-stack geïntegreerd met de flexibele full stack HCI-infrastructuur van VMware, klaar voor line-of-business-applicaties. Cloud Foundation op VxRail demonstreert de naadloze integratie tussen Dell EMC en VMware en zorgt voor unieke functies die operations vereenvoudigen en stroomlijnen. Het biedt full stack end-to-end lifecycle-beheer via een geautomatiseerde hardware-through-software-beheerervaring. Cloud Foundation on VxRail is geoptimaliseerd voor performance, schaalbaarheid, gebruikerservaring en TCO-besparingen en kan de capital- en operational-kosten verlagen terwijl het zorgt voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en eenvoud in gebruik. Nieuwe netwerkflexibiliteit en -integratie, evenals inzetmogelijkheden, inclusief appliance- en geïntegreerde rack-aanbiedingen, bieden klanten flexibiliteit bij het kiezen voor Cloud Foundation on VxRail.

De nieuwe Cloud Foundation 3.7 release ondersteunt tevens volledige geautomatiseerde inzet van VMware Horizon 7 virtual desktop infrastructure (VDI). De voordelen van Horizon 7 worden door Cloud Foundation versnelt geïmplementeerd doordat het een complete infrastructuurautomatisering biedt voor Horizon 7-omgevingen, inclusief de installatie van Horizon 7, App Volumes, User Environment Manager en Unified Access Gateway. Cloud Foundation bundelt ready-to-use-infrastructuur met de inzet van line-of-business-applicaties, waardoor klanten razendsnel infrastructuur en applicaties kunnen bieden aan zakelijke klanten.

Cloud Foundation is de basis voor “cloud-infrastructuur as a service” van VMware en VMware Cloud Verified-partners, evenals toekomstige VMware managed SDDC as-a-service-aanbiedingen voor on-premises en aan de edge. Vandaag kondigt VMware de wereldwijde beschikbaarheid aan van op Cloud Foundation gebaseerde diensten van VMware en partners, inclusief meer VMware Cloud on AWS-regio’s, meer Partners Offering Services voor VMware Cloud on AWS en uitbreiding van het aantal VMware Cloud Verified Partners.

Meer informatie: www.vmware.com