F-Secure lanceert Cloud Protection
Securityspecialst F-Secure heeft een nieuwe oplossing gelanceerd die bedrijven helpt om hun content veilig te kunnen delen via de cloud: F-Secure Cloud Protection. Deze oplossing scant links en bestanden die gebruikers via Salesforce delen op gevaarlijke inhoud.


F-Secure Cloud Protection maakt onder meer gebruik van real-time threat intelligence om te checken of bestanden en links schadelijke inhoud bevatten. De oplossing blokkeert gevaarlijke bestanden en links en plaatst deze in quarantaine. Zo voorkomt F-Secure Cloud Protection dat deze worden verspreid of geopend. Vervolgens maakt de oplossing logbestanden en meldingen aan voor de IT-afdeling. Dit alles zonder negatieve invloed op de prestaties van Salesforce.

Bij de ontwikkeling van F-Secure Cloud Protection stond zowel security als gebruiksgemak centraal. Systeembeheerders kunnen na analyse van een schadelijk bestand of gevaarlijke link eenvoudig actie ondernemen en de berichten voor gebruikers tot in detail aanpassen. Deze benadering zorgt er niet alleen voor dat cybercriminelen geen malware kunnen verspreiden via de cloud, maar geeft de IT-afdeling ook de mogelijkheid om dreigingen te onderzoeken en er effectief op te reageren. Hierdoor kan de security van een bedrijf structureel worden verbeterd.

F-Secure verwacht Cloud Protection in 2017 wereldwijd te kunnen uitrollen. De eerste pilots bij klanten zijn inmiddels gestart.

Meer informatie: www.fsecure.com