Colt introduceert Dedicated Cloud Access

Colt Technology Services voegt Dedicated Cloud Access (DCA) toe aan zijn door SDN ondersteunde “On Demand”-aanbod. Het biedt organisaties intelligente, veilige en betrouwbare private connectiviteit met de publieke cloud, zodat zij het internet kunnen omzeilen.

Als eerste cloud serviceprovider is Microsoft Azure op het On Demand-platform van Colt aangesloten, via Microsoft’s private netwerkdienst ExpressRoute. DCA On Demand biedt real-time verbindingen tussen het Colt IQ Network en Azure. Daarmee worden traditionele processen voor het inrichten van nieuwe telecomdiensten vermeden. Deze kunnen vaak dagen of weken in beslag nemen.

Dedicated Cloud

De dienst biedt de mogelijkheid om via een portal zelf de bandbreedte op flexibele wijze op te schalen of te reduceren. Daarmee kunnen ze op dynamische wijze voldoen aan de extra vraag naar bandbreedte die gepaard gaat met connectiviteit met de cloud. De on-demand flexibiliteit biedt ook meer keuze wat betreft de contractsvormen. Organisaties kunnen afrekenen op basis van uurtarieven of kiezen voor meer traditionele contracten met een vaste gebruikstermijn. Bedrijven die met cloud-omgevingen werken profiteren van toegang tot directe connectiviteit en de mogelijkheid om flexibel in te spelen op de actuele behoefte aan bandbreedte. Op deze manier kunnen ze toegang krijgen tot de cloud met dezelfde betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging als een intern LAN of WAN.

De On Demand-dienst is aanvankelijk beschikbaar via de ExpressRoute-locaties van Microsoft in Londen, Dublin en Amsterdam. Verder zijn er plannen om in de loop van 2017 bestaande ExpressRoute-interconnects in Tokio en Frankfurt en een kersverse locatie in Parijs met de On Demand-diensten te verbinden.

Rajiv Datta, de chief technology officer van Colt: “Publieke cloud-diensten worden sinds jaar en dag geroemd vanwege hun schaalbare en flexibele mogelijkheden, maar ons On Demand-aanbod maakt het netwerk nu echt geschikt voor het tijdperk van de cloud. Een intelligent netwerk vormt de pijler van de publieke cloud-ervaring van veeleisende bedrijven. De introductie van onze DCA On Demand-dienst tilt de klantenervaring naar een hoger peil uit en zet een nieuwe standaard in vergelijking met bestaande WAN-diensten en internetverbindingen. Deze aanvulling op ons On Demand-aanbod is een goed voorbeeld van de manier waarop Colt de status quo uitdaagt met innovatie en flexibiliteit.”

Colt maakt DCA On Demand binnenkort geschikt voor andere toonaangevende cloud providers. Zakelijke klanten die gebruikmaken van meerdere cloud-platforms kunnen daarmee profiteren van een consistente gebruikservaring. Ruim 5.000 bedrijfspanden en 200 datacenters zijn momenteel geschikt voor On Demand-connectiviteit met Microsoft Azure.