CHIP: RoutIT Vision maakt digitale transformatie storm waar

Op 20, 21, 26 en 27 september organiseerde IT dienstverlener RoutIT weer haar jaarlijkse partnerevent RoutIT Vision. Dit jaar was ‘Transform’ het centrale thema. ChannelConnect was samen met ruim 300 channelpartners aanwezig bij de derde sessie van de vier. Dat aantal wordt volgend jaar wellicht met een vijfde sessie uitgebreid, want volgens algemeen directeur Marc Kruijs “..zitten we nu al bomvol met 1.200 gasten.”

 

Na een spetterende lichtshow opende partner manager Arie den Heijer weer op ludieke wijze het event met het doornemen van de veiligheidsvoorschriften. Jeffrey Kwee, bij RoutIT verantwoordelijk voor organisatie en communicatie, gaf een toelichting op het middagprogramma, waarna algemeen directeur Paul Velders startte met de waarschuwing: ”Er komt een digitale storm op ons af, de digitale transformatie.” Daarvoor zijn er vijf drivers: IoT, Analytics, Social, Mobile en Cloud. De zaal is stil en luistert naar de audiovisuele presentaties die weer van televisiekwaliteit waren. Daarna volgden sessies over veilig werken, connectiviteit en security.

Voor de pauze presenteerde sales directeur Frank Ruigrok vier succes cases uit de hospitality, automotive, zorg en IT-sector ter illustratie van alle mogelijkheden die RoutIT biedt. “Het gaat niet om losse diensten te verkopen maar vooral om die ‘slim’ te stapelen”, aldus Ruigrok. Tijdens de pauze en na afloop was gelegenheid om te netwerken en om op expo met de 45 aanwezige sponsorpartners te spreken. Na de pauze was het de beurt aan partner manager Koen van Lieshout. Hij gaf aan hoe belangrijk het is om dienstenaanbod de bedrijfsprocessen van de eindklanten te koppelen. Hij introduceerde daarvoor HIP (Hosted IP) Integrator om via één koppeling te kunnen schakelen. Operationeel directeur Pieter Zwart legde vervolgens uit hoe belangrijk het is om dé cloudleverancier te zijn. “Het draait allemaal om veel aanbieders, lagere marges en hogere klantverwachtingen”, aldus Zwart. Hij liep het hele offerte- en orderproces nog eens door met de zaal.

Product manager Mobile Sandra Schats sprak over bereikbaarheid en samenwerking. De geheel vernieuwde RoutIT Hipper App, de SMS tool en de HIP recorder staan hierin centraal. Manager Products Ramon Plakke kwam vervolgens het podium op met een elektrische gitaar en legde op een duidelijke manier het verband tussen de vele mogelijkheden van dit instrument en de beschikbaarheid van de nieuwe RoutIT HIP+ tool.

Marc Kruijs sloot het event af met een nuancering van de waarschuwing die Paul Velders ‘s ochtends uitgaf: “Pas niet op voor de digitale transformatie storm, wij zíjn de digitale transformatie storm!” «

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF