Portland trapt 2018 feestelijk af met MSP Party

 

Softwaredistributeur Portland Europe trakteerde op donderdag 11 januari in de Glazen Ruimte in Maarssen zijn MSP-partners op een feestelijk én informatief evenement om daarmee het businessjaar 2018 een vliegende start te geven.

 

 

In zijn openingswoord lichtte CEO George van Brugge de transformatie toe die Portland doormaakt om klanten te helpen nóg efficiënter, productiever en winstgevender te worden, of ze nu net zijn gestart of al langer actief zijn als Managed Services Provider. Een soortgelijke boodschap had ook de tweede spreker, David Bellini, co-founder van ConnectWise: je moet ontdekken waarin je je onderscheidt van anderen en daarop focussen. Vervolgens ging Nicolas Delebois van CompTIA nader in op de wetenschap dat het in de markten waar MSP’s al succesvol opereren het allemaal draait om specialisatie en commitment, maar zeker ook persoonlijk contact.

Aansluitend op het walking dinner betraden nog drie sprekers het podium: de eerste was Cees Quirijns van Portland, die de Hype Cycle 2018 presenteerde en toelichtte. Hij gaf een overzicht van alle voor MSP relevantie technologische trends voor 2018 en de jaren daarna. Deze Hype Cycle is door Portland ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksbureau Gartner. Het informatieve gedeelte van het programma werd besloten met korte presentaties van twee van meest recente vendoren die via Portland de Benelux-markt willen veroveren: IT Glue en Continuum.

Daarna was er volop tijd voor netwerken en ontspanning. Zo stond er een batterij van nostalgische Arcade-games klaar voor gebruik en vormde de wat intiemere ruimte bij de keuken een sfeervolle plek waar resellers en vendoren elkaar informeel konden spreken. Van beide mogelijkheden werd druk gebruikgemaakt. Al met al was de eerste Portland MSP Party een succes, dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

[Dit artikel staat in ChannelConnect magazine nummer 1-2018]