CHIP: Populariteit WEM modeler groeit snel

De tweede editie van de jaarlijkse WEM Conference onder het motto ‘Inform, Inspire, Connect’ vond dit jaar plaats op 4 oktober in De Fabrique in Utrecht. Aan alles was duidelijk dat het ‘no-code’-applicatieplatform WEM in alle opzichten in de lift zit. “Na de editie van vorig jaar hebben we er een aantal partners bij gekregen die met succesvolle projecten duidelijk hebben bijgedragen aan de grotere naamsbekendheid”, licht event-organisator en commercieel directeur Michèle Dekker van WEM toe. “Een van onze doelstellingen was dan ook om het aantal bezoekers van de conferentie te verdubbelen. Zoals je ziet is dat aardig gelukt.”

De ongeveer 220 conferentiedeelnemers werden in een keynote van CEO Rob Schilperoort van WEM bijgepraat over de laatste ontwikkelingen, zowel op zakelijk als op technologisch vlak. “Het afgelopen jaar hebben we ons platform compleet gemaakt”, zegt Schilperoort. “Daardoor staat er nu een inmiddels bewezen en degelijk product in de markt. En dankzij klanten van naam, zoals VGZ en Meeùs, en een groeiend partnernetwerk, staan we inmiddels op de radar bij steeds meer organisaties die behoefte hebben aan het snel kunnen ontwikkelen en uitrollen van veelal klantgerichte applicaties zonder tijd- en geldverslindende programmering. We werken inmiddels nog uitsluitend indirect en hebben Prianto aangesteld als Benelux-distributeur voor onze no-code oplossingen, waarvoor ook steeds meer buitenlandse belangstelling, zoals vanuit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, is gekomen. Sinds enkele maanden hebben we onze vleugels uitgeslagen naar de VS, waar Stewart Hair, oprichter van WEMModeler North America, als een echte pionier samen met zijn team de fundamenten legt voor ons distributienetwerk in de VS, Canada en Mexico. In die miljardenmarkt liggen volop kansen om in drie, vier jaar tijd tientallen miljoenen dollars aan abonnenentsinkomsten te genereren. Al met al zit ons bedrijf duidelijk in de lift.”

WEM Conference
WEM Conference, Inform, Inspire, Connect

Aan de diverse showcase-tafels en in breakout-sessies kregen de bezoekers nadere informatie over klantencases, toepassingsmogelijkheden, de technologie achter WEM, marktkansen, procesoptimalisering en security. “Wij zijn sinds 2002 actief met het ontwikkelen van slimme softwareoplossingen voor onze klanten. Daar hoort vandaag de dag Rapid Application Development bij, om in te kunnen spelen op de snel veranderende behoeften in hun markten. Traditionele IT sluit daar vaak onvoldoende bij aan en dan is WEM de ideale weg om snel professionele business applicaties te ontwikkelen”, aldus Ewoud Stuurman van WEM-partner EsperantoXL.

Nieuwe en bestaande partners van WEM kunnen voor training en support een beroep doen op Webbit21. “Als partner van het eerste uur zijn wij door WEM benaderd om op basis van onze ervaringen met het platform trainingsmateriaal te maken”, vertelt oprichter Bertil Schaart van Webbit21. “Daarnaast ontwikkelen we applicaties voor derden en doen consultancy. Steeds meer bedrijven willen profiteren van het krachtige WEM-platform dat de ontwikkelingstijd met een factor 5 versnelt en ook nog eens fors goedkoper is dan traditionele oplossingen. Iets waar iedereen echt serieus naar zou moeten kijken!” «

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF