CHIP: Western Digital viert eerste lustrum WD Red

Eind september werd in Utrecht het eerste vijfjarige jubileum van de productenlijn WD Red van de fabrikant van storage oplossing gevierd. In de middag was er een persbijeenkomst, maar de avond was gereserveerd voor de partners, de bedrijven en personen die belangrijk zijn en ervoor zorgen dat WD Red zo succesvol is. Een groep van 10 myWD resellers was uitgenodigd, een fractie van de ruim 1.600 deelnemers aan het partnerprogramma van Western Digital in de Benelux.

 


Na een welvoorzien buffet ging het programma van start met een welkomstvideo waarin de medewerkers van WD voor deze regio zich presenteerden. Vervolgens hield de volledig in het rood gestoken senior salesmanager Barber Brinkman van Western Digital zijn presentatie. In rap tempo ging hij door de geschiedenis van WD Red. Het is snel gegaan. De toename van de schijfcapaciteit van 1 TB tot 10 TB tussen de lancering op 10 juli 2012 en vandaag de dag, is daar slechts een indicatie van.

Inmiddels is het verschil tussen een harde schijf voor een desktop en een NAS , meer dan een gekleurd label, algemeen bekend. Het is een wereld van verschil met de situatie van vijf jaar geleden. Barber Brinkman hoefde dat verder niet uit te leggen. Bijna iedereen in de zaal wist nog van de problemen die ontstonden door het gebruik van niet RAID compatibel HDD’s in NAS. Dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Western Digital heeft flink geïnvesteerd in het optimaliseren van firmware en energieverbruik, zodat 24/7/365 dagen per jaar er geen problemen zijn. De markt is dus enorm veranderd.

Marktaandeel dankzij partners Het marktaandeel van de WD Red-serie in NAS-markt is indrukwekkend. Dankzij partners is WD Red goed voor meer dan 70 procent van de NAS-schijven in de markt. In aantal is dat meer dan 1 miljoen WD Red shipments naar de Benelux sinds 2012. Reden voor de leverancier om tevreden te zijn, maar het team weet dat zoiets alleen mogelijk is dankzij goede partners en een goed partnerprogramma. De meest succesvolle partners werden deze avond dan ook extra in de schijnwerpers gezet. Zij verlieten de avond met een mooie award.

Nieuwe producten Het bleef overigens niet bij alleen de focus op WD Red. Ook kregen de partners uitleg over de drie recente lanceringen tijdens de IFA in Berlijn. Senior product marketingmanager EMEAI Emiel Witteveen van de opslagfabrikant toonde de nieuwe MyCloud Home-serie. De opvallendste, maar zeker niet enige, vernieuwing is dat de WD red-serie nu helemaal vanaf een smartphone kan worden bediend. Uit de SanDisk-stal het bedrijf is inmiddels geheel in Western Digital geïntegreerd, komen een micro SD met een capaciteit van 400 GB en de interessante iXpand base. Dit device laadt een iPhone op en maakt direct een back up van alle data op de smartphone. De verwachting is dat de iXpand het goed zal doen tijdens de feestdagen. Voor de diverse partners zijn dit soort devices een welkome aanvulling op het portfolio. Na een korte koffiepauze werd het programma op luchtige wijze voortgezet en tegen 23:00 uur afgerond. «

Western Digital Lustrum WD Red

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF