Channel in the Picture: Synology laat partners NAS-software ervaren tijdens workshops

Network Attached Storage (NAS) is meer dan een paar harde schijven in een doosje. Dat weten ze bij Synology maar al te goed. De meegeleverde software kan het product maken of breken. Synology zou je daarom ook kunnen omschrijven als een softwarebedrijf dat de NAS-hardware en -software produceert om vooral veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk data te kunnen opslaan. Al zou je het bedrijf daarmee wel tekort doen, want het maakt namelijk ook bewakingscamera’s en routers.

Omdat het best lastig is om een NAS te verkopen als eind- gebruikers niet weten hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn, organiseert Synology elk jaar workshops voor resellers en distributeurs van de netwerkopslagsystemen. Dit jaar is de opzet echter wel veranderd, zegt marketing executive Alexandra Bejan bij Synology. “Op basis van de feedback van vorig jaar hebben we besloten om minder verkoop- presentaties te geven. We kregen terug dat partners met de besturingssoftware DiskStation Manager 6.1 willen werken. De beste manier om te ontdekken hoe het werkt en wat zij met DSM 6.1 kunnen doen, is door een hands-on workshop te organiseren.” Learning by doing is nu dus het uitgangspunt.

Tijdens de twee in Eindhoven en Utrecht gehouden workshops moesten de aanwezige resellers, distributeurs, IT’ers en enkele eindgebruikers met hun eigen laptops aan het werk. Zo werd hen gevraagd om opdrachten uit te voeren op hun computer met virtual DiskStation Manager. De opdracht bestond onder meer uit het configureren van een NAS-systeem op een Active Directory Server voor een fictief hotel met verschillende afdelingen en medewerkers. Daarbij komt het vooral aan op het aanmaken van gebruikers en gebruikersgroepen en het toekennen van de juiste toegangsrechten.

Verder waren ook hardwarefabrikanten als WD, Kingston en Abus Security-Center aanwezig om de mogelijkheden in combinatie met de NAS-systemen te tonen. Alle nieuw opgedane kennis kunnen de deelnemers nu gebruiken met de gloednieuwe NAS of router die ze aan het einde van de dag ontvingen.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2017]

Lees hier het artikel in PDF