Nieuws van VMworld Europe 2018

Vandaag was de eerste dag van de tiende editie van VMworld Europe, het grootste jaarlijkse partner- en klantenevent van VMware in 2018. Tijdens zijn openingskeynote blikte CEO Pat Gelsinger kort terug op de ontwikkelingen van de afgelopen tijd en lichtte aan de hand van tweegesprekken met een aantal key-partners toe welke ongekende mogelijkheden de (nabije) toekomst nog voor ons in petto heeft.

Zo werd met VMware Cloud Foundation 3.5 een nieuwe versie geïntroduceerd van de geïntegreerde hybrid cloud oplossing die het uitrollen in en beheren van cloud-omgevingen sterk vereenvoudigt. Met onder meer de ondersteuning van Kubernetes, het open source platform voor het draaien van applicaties in containers, biedt VMware Cloud Foundation aan klanten de snelste manier om geïntegreerde hybrid cloud omgeving te realiseren dankzij een set van software-gebaseerde diensten voor compute, storage, netwerk, beveiliging en cloudbeheer met als doel bedrijfstoepassingen te kunnen draaien in hybride cloudomgevingen.

Organisaties die werken in een multi-cloud tijdperk kiezen voor twee mogelijke banderingen (ofwel hybrid cloud ofwel een ‘native’ public cloud) om het groeiend aantal applicaties te ondersteunen en nieuwe mogelijkheden machine learning (ML), Kubernetes en advanced analytics te omarmen. Elk cloudmodel is uniek, maar ze zijn complementair en kunnen samen binnen dezelfde organisatie optreden, steeds met eenzelfde doel: innovatieve diensten aan het bedrijf te kunnen bieden. VMware investeert in oplossingen voor multi-cloud omgevingen, inclusief mogelijkheden in de hybrid cloud uit te breiden van het datacenter richting de cloud en verder tot edge computing, als ook met oplossingen voor native public clouds.

VMware Cloud Foundation 3.5 blijft de flexibiliteit verhogen en steeds meer workloads en cloudinitiatieven ondersteunen. Met deze nieuwe release heeft de klant nog meer keuze bij het uitrollen van zijn infrastructuur, dankzij de toegevoegde ondersteuning van gecombineerde infrastructuurplatforms zoals HPE Synergy Gen10 en Dell EMC PowerEdge MX. Daarnaast biedt de nieuwe release integratie met VMware NSX-T, dat een geautomatiseerde uitrol en lifecycle management van deze netwerkvirtualisatiesoftware mogelijk maakt en applicaties in containers en Kubernetes ondersteunt. VMware Cloud Foundation 3.5 biedt uiteraard nog steeds alle uitgebreide integratie- en andere mogelijkheden van VMware Cloud Foundation 3.0, zoals de vrije keuze van fysieke netwerkswitchen (in eerdere versies was er slechts keuze uit een vooraf gedefinieerde lijst van switchen).

VMware introduceerde vandaag ook vRealize Network Insight 4.0: deze nieuwste release maakt troubleshooting voor connectiviteit van applicaties mogelijk in hybride en multi-cloud omgevingen mogelijk. Met de nieuwe functionaliteit kunnen klanten het pad traceren van een on-premise virtual machine (VM) naar een EC2 instance in Amazon Web Services (AWS). VMware vRealize Network Insight 4.0 biedt ook onder ondersteuning voor sflow, nieuwe visibiliteit voor de VMware NSX-T-topologie en -events, en ondersteuning van Cisco ACI underlay en Cisco ASA firewall.

Een andere highlight tijdens de keynote was de aankondiging van beta versies voor VMware Blockchain en Project Dimension. VMware en zijn ecosysteempartners werken voortdurend aan baanbrekende innovaties op het gebied van containers, IoT, edge computing, artificial intelligence en machine learning. VMware CEO Pat Gelsinger en CTO Ray O’Farrell gingen nader in op VMware Blockchain en Project Dimension en hoe je de digitale infrastructuur die de motor is van digitale businesses bouwt en beheert.

“Het gonst van de tech-innovaties in de EMEA-regio en dat draagt bij aan de toekomst van terreinen zoals 5G, IoT, Smart Cities, Data Privacy, en meer,” aldus Gelsinger. “Nu de wereldwijde digitale transformatie echt vormen aanneemt vertrouwen klanten in toenemende mate op VMware als essentieel, alomtegenwoordig digitaal fundament voor de transformatie van hun business.”

Meer informatie: www.vmware.com