Toshiba Client Solutions Europe heet voortaan Dynabook Europe

Toshiba Client Solutions Europe GmbH heeft haar merknaam per 1 april gewijzigd in Dynabook Europe GmbH. Toshiba Client Solutions maakt sinds 1 oktober 2018 deel uit van de Sharp Group en veranderde haar naam in Dynabook Inc. op 1 januari 2019.

In Japan is ‘dynabook’ een gevestigd en gewaardeerd merk. De merkwaarde van het nieuwe bedrijf is een combinatie van de waardeproposities van beide moederbedrijven. Als voorloper in de industrie introduceerde Toshiba de eerste laptop computer ter wereld – de T100 in 1985 – en bracht in 1989 eveneens als eerste een notebook computer uit – de Dynabook J-3100 SS001.

“Het merk dynabook belichaamt zowel ons erfgoed van 30 jaar innovatie in mobile computing als onze hernieuwde investering en grootte,” zegt Damian Jaume, President van Dynabook Europe GmbH. “Ons merk is meer dan een naam of een logo. Het is de verpersoonlijking van onze cultuur en waarden. Dit blijft een centraal onderdeel van Dynabook Europa dankzij de vaardigheden en kennis van onze werknemers, onze prijswinnende producten, onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en innovatie, en onze nadruk op vertrouwen en het opbouwen van langlopende samenwerkingen. We kijken uit naar een toekomst waarin we onze waarde vergroten voor onze partners en klanten, en waarin we groeien en succesvol zijn in Europa.”

Sharp, inclusief Toshiba Client Solutions, is inmiddels eigendom van de Taiwanese contractproducent en OEM Foxconn, nadat Toshiba zijn pc-divisie moest verkopen in het kader van de financiële herstructurering die het gevolg was van de miljardenverliezen bij de kernenergie-activiteiten van zijn Amerikaanse dochter Westinghouse.

Meer informatie: www.dynabook.com