CM.com leent 10 miljoen euro van EIB

Telecomaanbieder CM.com heeft  10 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) geleend om ontwikkelingen op het gebied van mobiele innovatie voor messaging, payments en digitale veiligheid te versnellen.

Volgens de telecomaanbieder is het voor het eerst dat de EIB een lening verstrekt aan een telecombedrijf om daarmee mobiele innovatie in gang te zetten. CM.com wil het geld gebruiken om de digitale veiligheidsoplossingen die het ontwikkelt, sneller de markt op te brengen. Het kapitaal is vooral bedoeld voor research and development. De financiering zal worden gegarandeerd door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), deel van het Investeringsplan voor Europa.

Overige investeringen

CM.com gaat daarnaast ook flink investeren in applicaties voor het Internet of Things (IoT) en de doorontwikkeling van haar ‘One Platform’-werkwijze. Dit houdt in dat alle mobiele en digitale functionaliteiten, waaronder berichten sturen, betalingen en digitale identificatie, vanaf één platform beschikbaar en eenvoudig te gebruiken zijn.

Bron: CM.com