Infotheek krijgt groen licht overname Scholten Awater

IT-leverancier en -dienstverlener Infotheek Group uit Leiden heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname van het Nijmeegse Scholten Awater, een grote speler in de markt voor ICT tenders en projecten.

Door de samenvoeging ontstaat een Europees IT-bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro en ruim 800 medewerkers in 14 landen.

Infotheek Group neemt alle aandelen over van Saphin Investment Group, de aandeelhouder van Scholten Awater. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. De overname steunt op drie belangrijke pijlers: kennisdeling, vergroting van het portfolio en schaalvoordelen op het gebied van gedane en toekomstige investeringen.

Voor beide organisaties betekent deze stap een mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een sterke Europese uitdager die de hele markt kan bedienen: zowel het grootzakelijke en het publieke domein, als het kleinzakelijke segment en de consument. Infotheek Group heeft na de overname alle expertises onder één dak. Scholten Awater zal voorlopig als zelfstandige juridische entiteit verder gaan.

Meer informatie: www.infotheek.com

NB. Binnenkort een exclusief interview van de redactie van ChannelConnect met Jordi Kool, CEO van Infotheek Group, en Luuk Slaats, Commercieel directeur van Scholten Awater, over de overname en de toekomstplannen van het fusiebedrijf.