Fors lagere omzet voor LG MobileLG Electronics heeft in het derde kwartaal 2016 een omzet van omgerekend 11,8 miljard dollar behaald. De operationele winst kwam uit op 252,7 miljoen dollar. Dankzij de sterke prestaties van de bedrijfstakken Home Appliance & Air Solution en Home Entertainment konden de verkoopdaling en exploitatieverliezen van Mobile Communications worden gecompenseerd, aldus LG.

Voor LG Mobile Communications Company was de omzet in het derde kwartaal 23 procent lager dan in dezelfde periode in 2015. Volgens LG komt dit door een lagere verkoop van premium toestellen en kosten voor de verbeteringen van de bedrijfsstructuur. In het kwartaal verscheepte LG 13,5 miljoen smartphones. Voor het laatste kwartaal van 2016 ligt de prioriteit op het verhogen van de verkoop van de nieuwe LG V20 smartphone en smartphones uit de K- en X-series.

De omzet voor LG Home Appliance & Air Solution Company nam in het derde kwartaal met 3 procent toe in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De sterke prestaties op het gebied van airconditioning en premium huishoudelijke apparaten droegen bij aan de winst.

LG Home Entertainment Company behaalde de hoogste operationele winst en marge in zijn geschiedenis, dankzij de stijgende verkoop van premium LG OLED- en Ultra HD-televisies wereldwijd. Met de piekverkoop rond de feestdagen in het vooruitzicht is de verwachting dat de totale vraag naar tv-producten zal toenemen. De winstgevendheid zal waarschijnlijk worden beïnvloed door hogere materiaalkosten en de toegenomen investeringen in marketing.

Meer informatie: www.lg.com