Dynatrace neemt Qumram over voor uitbreiding digital experience en R&D

Dynatrace, gespecialiseerd in oplossing voor performancemanagement, neemt Qumram over. Dit bedrijf levert geavanceerde technologie voor het vastleggen en terugkijken van alle digitale interacties via webapplicaties en mobiele apparatuur. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Uitbreiding digital experience functionaliteit
Dynatrace gaat de technologie en het intellectuele eigendom van Qumram inzetten voor het uitbreiden van de digital experience functionaliteit in het Dynatrace-platform. Onder andere met de mogelijkheid gebruikerssessies visueel te kunnen terugkijken. Het product van Qumram wordt via re-engineering toegevoegd aan een nieuwe versie van Dynatrace’s digital experience analytics, die begin volgend jaar wordt aangekondigd.

Synergie in innovatie en development
Deze overname is niet alleen gebaseerd op aanvullende technische functionaliteit. Het management van Dynatrace ziet ook synergie op het gebied van innovatie en development tussen de beide bedrijven. Dynatrace maakte tegelijkertijd bekend het engineeringteam van Qumram in Barcelona volgend jaar te willen verdubbelen.

Gedragsanalyse
Dynatrace CEO, John Van Siclen, licht de overname toe: “Wij zijn er al trots op de meest geavanceerde oplossing voor digital performancemanagement te leveren, voor het monitoren van alle gebruikers van mobiele apps, web- en IoT-applicaties. Met de toevoeging van Qumram’s IP en engineeringtalenten kunnen wij onze marktleidende positie versterken door het toevoegen van geavanceerde functionaliteit voor gedragsanalyses. Daardoor ontstaat er een unieke combinatie van onze AI-analytics en Qumram’s visuele functionaliteit voor het terugkijken van sessies.”

Investering in R&D
Dynatrace oprichter en CTO Bernd Greifeneder ziet R&D-kansen: “Net als Dynatrace investeert Qumram voortdurend in R&D, waardoor er snel een klik ontstond. Bij het samenwerken met hen kreeg ik direct het gevoel dat ze goed binnen onze engineeringcultuur passen. Wij werken er hard aan om innovatie binnen Dynatrace te stimuleren en Qumram past daar goed bij.”

Marktbereik en klantenkring
Qumram CEO Patrick Barnert is blij met Dynatrace’s marktbereik en klantenkring: “Dynatrace heeft een uniek aanbod voor het monitoren en inzichtelijk maken van complexe digitale ecosystemen en alle gebruikersinteracties die daarin plaatsvinden. Ook de AI-gebaseerde analysefunctionaliteit is bijzonder. Onze technische visies over het vastleggen, analyseren en terugkijken van gebruikerservaringen zijn identiek. Daarom kijken wij ernaar uit daar samen sneller invulling aan te geven voor de wereldwijde klantenkring van Dynatrace”.